2022 Kamioi Serieko Txapelduna Zane Smith hazten ari da Front Row Motorsportekin

Brad Keseloskik, Roush Fenway Keselowski Racing-eko jabekideek, telefonoa hartu zuenean Zane Smith-i lasterketa bakarreko akordio bat eskaintzeko Chris Buescher gaixo bat betetzeko, lasterkari gaztea harrituta zegoen.

"Brad Keselowski ezagutu dudan pertsonarik adimentsuenetako bat da ziurrenik", esan zuen Smithek, 23 urtekoak. «Eman zidan aholkuak bide luzea egin zuen. Esan zuen: 'Aizu, ez duzu ezer frogatzeko. Dagoeneko frogatu duzu nik zuri deitzearekin'”.

Smith Front Row Motorsports-en Camping World Truck Series txapelketarako lehiatzen zentratu zen, Ford-ek babestutako taldea, iraganean Roush Fenway Racing izenez ezaguna zenean RFK Racing-ekin lan egin zuen. Gatewayko World Wide Technology Raceway-ko Kopako lehen lasterketan, 17. postuan geratu zen.

Smith-en lasterketa sendoa ez zekien behar zuen konfiantzaren bultzada izan zen bere lehen Nascar txapelketaren atzetik zebilela.

"400 milia horiek, asko ikasi nuen nire burua hobetzen", esan zuen Smithek. «Hot-bidean ona zarela uste baduzu, ez. Berrabiarazteko ondo zarela uste baduzu, ez, ez.

«Txikitatik nire karreran zehar egin izan dudan otsoei horrela elikatzen zarenean, berehala ikasten duzu. Mutur sakonera bota ninduten. Zorionekoa naiz horrela hazi izana, eta adinean aurrerago bizitzen ari naiz”.

Smith-en 38. zenbakiaren taldeak Kamioi Seriean gailentzen jarraitu zuenez, Front Row Motorsportsek iragarri zuen 2023rako itzuliko zela, Kopa Serieko egutegi partzial batekin batera. Smith erosoa, azken bi urteetan Truck Series sailkapenean txapeldunorde geratu zena, prest zegoen kontratua luzatzeko zergatik merezi duen frogatzeko.

Smithek denboraldi erregularreko txapelketa irabazi zuen denboraldiko hasierako zortzi lasterketetan hiru garaipenei esker. Kanporaketetan zehar ibili zen 4. Txapelketarako sailkatzeko. Phoenix Raceway-n denboraldi amaierara iritsi zen, 38. zenbakiaren taldeak, maiatzaren erdialdetik lasterketarik irabazi ez zuen Kansas Speedway-n, irabazi ezinbesteko lehiaketa gisa hartu zuen.

Bandera koadrodunak 150 kilometroren buruan astindu zuenean, Smith-ek ThorSport Racing taldeko Ben Rhodes -2021eko txapelduna- segundo laurden baino gutxiagoz gainditu zuen koroa etxera eramateko.

Smithek azaldu zuen: “Hainbeste esan nahi du, ezin dudala deskribatu ere egin. Jendeak ez du ulertzen zein zaila den Txapelketara iristea 4. Oso zaila da egun hori kapitalizatzea.

"Jendeak esaten du: "Beste hirurak baino hobea izan behar duzu". Baina normalean, beste hiru horiek bigarren, hirugarren eta laugarren dira. Lasterketa bat irabazteari dagokio. Lasterketan sartu behar duzu hau irabazi beharra dagoela pentsamenduarekin. Hori egin genuen eta bete-betean bete genuen. Hori da gehien harrotzen nauena».

Txapelketako garaipenak talde txikia altxatzen du, Kopako bi auto dituena.

"Uste dut garaipenak eta orain txapelketak Front Row-k ziurtatzeko lasterketak irabazteko gai den erakunde lehiakor gisa sendotuko duela, orain Nascar-en goi mailako serie batean txapelketa bat irabazten duela", esan zuen Jerry Freeze zuzendari nagusiak Smith-en txapelketaren ostean. «Gure enpresa balioztatzen laguntzen du. Orain ez da lasterketa irabazten duen erakundea bakarrik, txapelketak irabazteko gai dena baizik».

Smith-ek Front Row Motorsports-en bere bigarren denboraldia eta Truck Series-en laugarrena prestatzen ari den bitartean, bere ordutegia askoz beteagoa izango da. Datorren urtean bi dibisioetan lehiatzeko prestatzen ari da mentalki eta fisikoki, gutxienez lasterketa gutxi batzuk egingo baititu FRMren hirugarren Kopako auto batean.

"Nahiko poztuta nago horregatik", esan zuen Smithek. “Oso dibertigarria izango da, batez ere nire kamioi taldearekin egiten ari naizelako: nire tripulazio burua, nire ingeniaria, nire auto burua, nire kamioian dauden guztiak nire Cup autoan ere egongo dira. Elkarrekin ikasiko dugu».

Smith, noski, etorkizunari begira dago Nascaren. Front Row Motorsports-en etxea aurkitu duela uste du, eta hobe litzateke bere hurrengo kontratua kiroleko lehen mailako dibisioan denbora osoz jartzen duen bat izatea. 2026ra arte sinatu du taldearekin.

"Garai batean, bai, diseinua Truck, Xfinity eta Cup zen", esan zuen Smithek. «Jendea ez da konturatzen orain Kopako autoa ezertatik oso urrun dagoela. Taldeen jabeek hau esango dizute; ez du zentzu handirik Xfinity-ra joateak dagoeneko bertan ez bazaude. Ia lasterketetan ari zara”.

Smithek denbora asko dauka, hala ere, denboraldi kanpoan 2023ko denboraldian sartzeko datozen erronketarako prestatzen igaroko baitu.