Ángel Di Maríak beste partida handi batean eman du Juventusek Europa Leaguen aurrera egiten duen bitartean

15 puntuko kenkariarekin etxeko arrakasta Juventusentzat ezinezko bihurtuz denboraldi honetan, UEFAkEFA
Europa Ligak are garrantzi handiagoa hartu du Turingo erraldoientzat.

Zigor hori - eztabaidatua aurreko zutabe hau - Bianconeri lehen lau postuetatik 12 puntura utzi ditu, Europa Liga irabaztea dudarik gabe 2023/24 kanpainarako Txapeldunen Ligako postua lortzeko modurik onena bihurtuz.

Hala ere, Nantesen aurka jokatutako final-zortzirenetako joaneko partida 32-1 berdindu ostean, Juve Frantziara abiatu zen lan askorekin, lehian aurrera jarraitu nahi bazuen.

Denboraldi osoan bezala, lesioen zerrenda luze batek zailtasun gehigarri bat gehituko lioke euren aukerei, Federico Chiesa, Arkadiusz Milik, Paul Pogba eta Fabio Miretti bidaia galdu dutelako hainbat arazorekin.

Sartu Ángel Di María.

Bigarren partidarako lau minutu besterik ez ziren falta, Nicolò Fagiolik Nantesen erdian sakonunean jabetu zenean, ukitu pare bat eman eta gero Di María atera zuen area ertzean.

Argentinako internazionalak ez zuen zalantzarik izan, eta berehala bidali zuen baloia, atearen goiko kornerra aurkitu eta Alban Lafont Fiorentinako atezain ohia haizetik helduta utzi zuen esfortzu indartsu eta kizkur batekin.

10 minutu pasatxo beranduago, Di Maríak berdinketa eraginkortasunez konpondu zuen, baloia ia posizio berdinean jasoz baina oraingoan aterantz joatea aukeratu zuen, atezaina eta atzelari bat inguratuz, Nicolas Pallois atzelariak besoarekin blokeatu zuen jaurtiketa saiatu aurretik. lurrean etzan.

Epaileak kanporatu zuen eta penaltia eman zuen, Di Maríak berehala sartu zuen penaltia. Gizon gehigarri batekin, Juvek bere abantailak balio zuen eta presioa egin zuen, atsedenaldira txistua jo baino lehen hirugarren bat sartzeko aukera ugarirekin.

Di Maríaren urruneko ahaleginak Lafonten geldiketa ederra behartu zuen, Adrien Rabiotek buruz burukada jaurti zuen langara gertutik eta Filip Kostic-ek zutoina jo zuen bere jaurtiketa indartsu batekin.

Atsedenaldiaren ostean aukera gehiago iritsi ziren, gol-ahoko korapilo batek azkenean Juvek beste bat harrapatzen zuen aurretik. Di Maríaren pase burutsuak Alex Sandroren golean sartu zuen, eta Lafontek eta Dusan Vlahovicen jarraipenek uko egin zioten ahalegina airera igo zen.

Di Maríak Lafontek urrundu zuen burukada batekin topo egin zuen, baina Vlahovicek azken saiakera bat zulatu zuenez, epaileak adierazi zuen Di Maríaren saiakeran baloiak marra zeharkatu zuela.

Hortik aurrera azken hamabost minutuak ikustea besterik ez zen izan, baina zalantzarik ez zegoen Argentinako izarra izan zela bi aldeen arteko aldea, beste behin ere axola zaionean ematen duela erakutsiz.

"Benetan pozik nago taldearen lan ona amaitu eta gol bihurtu ahal izateagatik", esan zuen. Sky Italia partidaren ostean. «Hurrengo fasera pasatu nahi genuen, Europa Liga oso garrantzitsua da guretzat.

«Aspaldi nengoen Juveren elastikoarekin horrelako aukera baten zain eta langa igo ahal izan dut. Taldeari laguntzen saiatzen naiz, irabazi egin dugu eta final-zortzirenetan gaude.

"Emaitza honek asko esan nahi du gure denboraldirako, hemen irabazteak estadio osoa gure aurka animatuta, baina nahi genuena lortu dugu".

Max Allegri ere pozik zegoen argi eta garbi, eta esatari berarekin partida osteko elkarrizketa propioa erabili zuen Di María benetan talentu berezia dela azpimarratzeko.

"Txapelduna da eta besteekiko ezberdina da", esan zuen entrenatzaileak Sky Italia. «Dena erraz iristen zaio, taldearen maila orokorra igotzen du eta gainerako guztiak lasaiago sentitzen dira bere aurrean.

«Besteek ezin dituzten gauzak ikusten ditu. Benetako txapeldunen kategorian dago Di María».

Hori egia da, zalantzarik gabe, Stade de la Beaujoire-n beste behin frogatu zuen bezala.