Bayern Municheko porrotak FC Barcelona Txapeldunen Ligako elitetik urrun dagoela erakusten du (BIDEOA)

FC Bartzelonak ez zuen historiarik egin astearte gauean, Txapeldunen Ligan Bayern Munichen aurka 2-0 galduta.

Katalanek ez zuten sekula irabazi bavariarrak euren etxeko adabakian Europako elite mailako kluben lehian, baina lehen zati lehergarri batekin hori zuzentzeko bidean zirela zirudien.

Aukera ugari zeuden Robert Lewandowski eta Pedri bezalakoentzat. Baina pisu astun kontinentalen amaierako borroka zirraragarrian, Barcak ez zuen bere aurkaria alde batera utzi sokan zituenean.

Haien Bundesligako etsaiek kolpeak busti zituzten, eta, ondoren, kolpe pare batekin tiro egin zuten bigarren zatian, aho batez puntuak irabazi aurretik.

Barcaren denboraldiko lehen galerak edozein formatutan erakusten du Xavi Hernandez entrenatzailearen erlojuan izandako hobekuntza nabariengatik eta fitxaketa berrien eraginagatik, blaugranak eliteari aurre egiteko urrun daudela oraindik.

"Txapeldunen Ligan taldeei kako ateratzen uzten diezunean, maila honetako taldeen aurka, ordaintzen amaitzen duzu", deitoratu zuen Xavik Movistar Espainiako kateari partidaren ostean.

«Hobeto ginen. Sei edo zazpi aukera oso garbi izan genituen, baina Bayernek ez du hain barkatzen”.

"Baina positiboak hartuko ditugu eta emaitza negatiboa izan arren akatsetatik ikas dezakegu", zin egin du.

«Atzerapauso bat da. Nahikoa egin genuen berdinketarekin irabazi ezean, porrota ez da merezi, baina akatsak egin genituen bi koadroetan».

Xavik arrazoi du Barcak positiboetan zentratu behar duelako. Hasierako 45 minutuetan, partida Bayernera eraman zuten altuera honetan gutxik egin dezaketen moduan, eta akabera hobeak titularrak guztiz aldatu izan zituen.

Oraindik 19 eta 18 urte besterik ez zituzten hurrenez hurren, Pedri eta Gavi-k berriro ere erakutsi zuten kalitatea dutela munduko onenen aurka lehiatzeko eta etsai-giroek ezin dituztela euren jokoa kentzeko.

Baina Barca aukera dutenean aurkariak hiltzen hasi eta kalean gehiago bihurtu arte, datorren ekainean zortzi urte izango diren UCL lehen tituluaren itxaronaldiak jarraituko du.