Trumoiaren hasiera geldoa apurtuz azken tartera

Denboraldi bakoitzean NBA All-Star atsedenaldia igaro ondoren, ligaren inguruko lehia maila berri batera igotzen da. Taldeak berrezartzeko eta jokalariak atseden hartzeko eta berreskuratzeko unea da azken bultzada bat eman aurretik.

Oklahoma City Thunder bezalako talde gazteentzat, oro har, urteko garai zailenetako bat da. Thunder-ek 28-29 ziren atsedenalditik irteten, Mendebaldeko Konferentzian hamargarren postuan kokatuta a bidea garbi play-in-a egiteko.

Atsedenaldiaren aurretik, OKC denboraldiko saskibaloi onena jokatzen ari zen eta urte naturalaren hasieratik estatistikoki nagusienetakoa zen. Bultzada hori eten egin da, taldeak ez baitu partidarik irabazi NBA All-Star Weekend-etik.

Ekitaldi honetatik 0-3, Thunderek Utah Jazzen aurka galdu zuen luzapenean, gero Phoenix Suns eta Sacramento Kingsen aurka bederatzi puntugatik.

Oklahoma City ez da oso eraginkorra izan zorutik, %43.3ko jaurtiketa orokorrean eta %33.9 sakonetik. Thunder-ek oraindik erasoko balorazioa biltzea lortu duten arren ligaren goiko erdian, azken hamar defentsan daude tarte honetan.

Mendebaldeko sailkapena zein estua den, Oklahoma City 13. zenbakira jaitsi da konferentzian. Hori kontuan izanda, Thunder-ren 28-32ko balantzak 1.5 partida besterik ez ditu play-inetik eta 3.0 partida seigarren sailkatutik.

NBAren historiako talderik gazteenarentzat denboraldi-ostekoa oraindik jokoan dagoen arren, gainontzeko bidean akats-marjina urria da. Thunder-ek 22 partida besterik ez ditu geratzen, atseden gutxien duen ordutegiarekin. Datozen bi asteetan zortzi partida jokatuko ditu taldeak, tartean bizkarreko pare bat. Gainera, Thunderren hurrengo zazpi partidak kanporaketa-asmoak dituzten Mendebaldeko Konferentziako taldeen aurka daude.

Benetan sentitzen da hurrengo tarte honek Oklahoma City-k denboraldi-osteko ekintzak ikusteko gaitasuna erabakiko balu. Talde mota hauek irabazteak berdinketa-hausteak sendotzen lagun dezake eta taldeari sailkapena azkar igotzeko aukera eman diezaioke. Alderantzizkoa da berdin, hurrengo bi asteetan erakustaldi eskas batek Thunder-a sailkapenean lurpera dezakeelako.

Hau guztian swing faktore handi bat Shai Gilgeous-Alexander-en osasuna da. Ligako jokalari onenetariko bat, Thunder-ren azken bi partidak galdu ditu sabelean eta orkatilan lesio batekin eta oraindik ez dago argi bere egoera. Laster ekintzara itzultzeko eta osasuntsu egoteko gai bada, Thunderek benetako aukera izango du korrika egiteko. Hala ez bada, bere faltan borrokan jarraitu ahal izango dute.

Besterik gabe, hasiera motela eta atsedenaldiaren ondorengo lesioak Thunderren playoff itxaropenetarako kaltegarriak izan daitezkeela frogatu dute. Itxaropen hori mantentzeko gainontzeko bidean oso lehiakorrak izan beharko dute. Nolanahi ere, partida guztiz galtzen badute, loteria altua izateko aukerak areagotzen ditu.

Horrela, Oklahoma City egoera onean dago eta denboraldia emaitza positiboarekin amaitu behar da.