Xavik nola saritu zituen FC Bartzelonako jokalariak Valentziaren garaipenaren bidez bere erronka berezia irabazteagatik

Xavi Hernandezek bere FC Bartzelonako jokalariak saritu ditu bere entrenatzaileak igandean Valentziari 1-0 irabazteko jarritako erronka irabazi ostean.

Blaugranak 89,000 ikusleren aurrean borrokatu ziren Camp Nou-n, Xavik ere harmailetatik ikusten baitzuen suspentsio baten ondorioz.

Bazirudien neguko arratsalde eguzkitsu zuzen batean egon zitekeela, Raphinhak 15 minutuan aurretik jarriz, Sergio Busquetsen baloi bikaina area barrura errematatu zuen bala burukada batekin.

Berriz ere, ordea, kosta egin zitzaien kataluniarrak aukerak kentzea eta Xavi geroago jokoak nola hiltzen ez jakitea kritikatu zuten.

Bigarren zatiaren hasieran, Ronald Araujo kanporatua izan zen Hugo Duro jaitsi zuen azken gizona izateagatik. Honek tentsioa izan zuen geratzen diren 35 minutuak, non Barcak atzealdean jokatu behar izan zuen bigarren partida jarraian Real Madrilen aurka Bernabeun jokatutako defentsa maisu-klasearen ostean, ostegunean Errege Kopako finalerdietako joaneko partidan.

Barcak markagailu berdinarekin irabazi zuen han ere, 1-0, eta bi aferetan erakutsitako jokatzeko estiloarekin bere kexak bazituen ere, Xavik bere taldearen izaera sendoa goraipatu zuen Ligako neurketan, 10 puntuko aldea eman zien. sailkapeneko goiko aldea bederatzira murriztu zen Madrilek berdindu zuen Betisen.

Xavik ere bere hitza beteko du eta bere jokalariak sarituko ditu Valentziari irabazita jarritako erronka irabazi ostean.

As AS agerian uzten Astelehenean, Xavik astearte eta asteazkenetako oporrak egin ditu, hau da, 72 orduko atsedenaldi izango dituzte gaur arratsaldeko entrenamendua amaitzen denetik eta ostegunean berriro zerbitzura aurkeztu behar dutenean.

Valentziako partida "finaltzat" gisa hartu zuten Xavik eta bere karguek, eta Madrilgo partidaren emaitzak Sevillako Benito Villamarinen jokalarien Whatsapp taldean zalaparta eragin zuela esan zuen, ospakizun emojiekin eta memeekin bonbardatuta zegoen.

Bederatzi puntuko abantaila da Barcak bere arerio mingotsekin harrotu duen handiena denboraldi honetan, eta Athletic Cluben aurka irabazi eta, ondoren, Los Blancos irabaziko balu martxoaren 19an Camp Nou-n El Clasico-n, defizita 12koa izan daiteke, eta horrek eraginkortasunez. 2019az geroztik Espainiako goi mailako lehen koroa ematen dio Barkari.

Xavik berriro ere erakutsi du hemen kudeatzeko trebetasun handiak bere jokalariak saritzeko, baina baita bere promesa betetzeko ere, dena arrosa ez izan arren.