Johns eta Watersek koroa hirukoitza errepikatzen dute Phoenixeko Pickleball Association Profesionalen Desert Ridge irekian

2023ko bigarren ekitaldia Carvana Pickleball Elkartea Profesionala (PPA) egutegia liburuetan dago. The Desert Ridge irekia Phoenix-en (Arizona) JW Marriot Desert Ridge Resort and Spa-ko lurretan ospatu zen. The Bost izarreko resort golfa, igerilekua, ibai alferra eta 17 pickleball pista ditu, eta asteburu honetan bira eta dozenaka PPA jokalari nagusi izan ditu.

Asteburu honetan PPAren albiste handia lehiaketa arauen aldaketa batzuk izan dira. Lehenik eta behin, birak parentesi formatuak moldatu ditu pro dibisioetan. Pickleball txapelketak, oro har, kanporaketa bikoitza izaten dira, eta horrek normalean hasierako galtzaile bati aukera emango lioke "atzealdeko zozketatik" itzultzeko, titulurako beste aukera bat lortzeko. PPA iazko erdialdera "Txapelketa Igandea" formatura aldatu zen, eta horrek esan nahi zuen galtzaileen irabazleak 3. postua/brontzea bezain ona egin zezakeen. Asteburu honetan, ordea, lehiaketaren beste aldaketa batek esan nahi du Galtzaileen koadroko jokalariak 5. postuan jokatzen ari direla. Irabazlearen finalerdietako bi galtzaileak zuzenean lehiatuko dira Brontzezko Domina lortzeko.

Aldaketa honen eragina, eta Brontzezko domina lortzeko ere osatzeko gaitasuna galtzeak, galtzaileak maizago galduko zituela kontsolazio mailatik, eta asteburu honetako emaitzek kezka hori berretsi zuten. 5. postua da puntu asko baino ez ditu balio Irabazlearen tartean final-zortzirenetara pasatzea bezala, beraz, pizgarri gutxi dago hainbat partida neketsu jokatzeko puntu eta diru sari berdinengatik. Hala, zazpi baja izan ziren Gizonezkoen bakarkako kontsolazio mailan, jokalariek ostiral eta larunbatean binakako lehiaketetarako energia gordetzea erabaki baitzuten. Agian birak kontsolamendu-tartea guztiz alde batera utzi beharko luke, jokalariak orokorrean hainbat dibisio sartzen ari direla eta, hala ere, itxura-kuotak jasotzen ari direla.

PPAk Pro Binakako finalerdietako puntuazio formatua ere aldatu du. Finalez kanpoko binakako partidak 3-tik 11ko onenaren ohiko partidak jokatu zituzten arren, jakinarazi dute binakako finalak 5-11ko partidarik onena jokatuko dutela orain. Aukera bitxia da, finalaren partiden formatua aldatzeko. , telebistak bultzatutako helbururik ez badago behintzat.

Iritzi hori gaindituta, labur dezagun ekintza.

--------

Gizonezkoen Pro Bakarkako laburpena:

2. postuan dagoen Tyson McGuffin-ek ekitaldia galdu zuen lesio arin batekin, eta horrek tartearen beheko erdia ireki zuen jokalari oportunistei. 1. Ben Johns Urrezko Dominaren partidan aurreratu zen espero bezala, baina goiko erdiko sorpresa Julian Arnold 7. energetikoa izan zen, joan den asteburuan MLP irabazi berri zuena. Arnoldek JW Johnson 3. hazia gainditu zuen erdialdeetara pasatzeko, eta 2. Jay Devilliers brontzezko domina lortu zuen.

Zozketaren beheko erdiko istorio handia Travis Rettenmaier 22. zenbakia izan zen, bi haserre lortu zituen goi-mailako haziengatik irabazlearen laurdenetara igotzeko. #3 Federico Staksrud-en aurka erori zen, eta Devilliers haserretu zuen igandean Urrezko Domina partidara igotzeko.

Final horretan, bi jokalariek partida marratsu bat jokatu zuten, non jokalariak txandaka nagusitu ziren. Johnsek 11-5 hartu zuen lehen partida, eta gero Staksrudek 1-11 harritu zuen bigarrenean. Hala eta guztiz ere, Johns Maryland jaiotakoa berregokitu eta 4-11 atera zuen argentinarra bere bigarren bakarkako titulua lortzeko 3an beste hainbeste entsegutan.

Gold: Ben Johns. Silver: Federico Staksrud. Brontze: Julian Arnold.

--------

Emakumezkoen Pro Bakarkako laburpena:

# 1 Anna Leigh Waters jokalaria, azken astean 16 urte bete eta lortzen eman zituena PPAren babesle nagusia Carvana harritu zuen auto berri batekin, roughshod jarraitzen du Emakumeen pro pickleball bira. Erraztasun handiz Urrezko Dominaren txandara igo zen, Lea Jansen 4. postuan irabazi zuen Irabazlearen koadroko erdietan. Jansenek asteburua salbatu zuen, Tereschenko 3. zenbakiaren aurrean brontzezko dominaren partidan, asteburuan hardware batzuk irabazteko.

Txartel-y zozketa honen beheko erditik, 2. eta 3. haziak eta MLP Los Angeles Mad Drops taldeko Catherine Parenteau eta Irena Tereschenko erdialdera pasa ziren. Parenteau kanadarrak Tereschenko errusiarra gainditu zuen igandean Urrezko Dominaren partidara igotzeko.

Urrezko Dominaren partidan, bi jokalariek Gizonezkoen bakarkako finalaren antzeko joko izugarria jokatu zuten, bi jokalariek partida erlatiboak banatu zituzten Floridako 1. Floridako Waters nagusiek Parenteauren aurka 11-6 berdinketa irabazi aurretik. Urak garaitu gabe jarraitzen du denboraldirako.

Gold: Anna Leigh Waters. Silver: Catherine Parenteau. Brontze: Lea Jansen.

--------

Bikote profesional mistoen laburpena:

Phoenix-eko Bikote mistoen zozketa ezin hobea izan zen final laurdenetatik aurrera, baina oraindik eztabaidatzeko istorio sinesgarri batzuk zeuden.

JW eta Jorja Johnson-en 8. zenbakidun anai-arreba taldeak Johns & Waters lehen sailkatuak sakatu zituen final laurdenetan normalean sakatzen ez diren bezala, azkenean 1ko emaitzarekin galduz. Matt Wright eta Lucy Kovalova-ren 8,11. talde sailkatuak hiru berdinketa-hauste jarraitu behar izan zituen, tartean tentsio bat (2), 10 irabazi zion Riley Newman eta Anna Bright-en 11,9. taldeari Urrezko Domina partidara pasatzeko. . Bright & Newman-ek galera estu horretatik berreskuratu zuten brontzezko domina lortzeko Jesse Irvine eta AJ Koller 3. hazien aurka beste break batean.

Finalean, Johns eta Waters talde bikoitzak beste titulu bat lortu zuen elkarrekin, Wright eta Kovalovaren aurka 1 irabaziz.

Gold: Johns/Waters. Silver: Wright/Kovalova. Brontze: Ana Bright/Newman.

--------

Gizonezkoen Pro Binakakoa

Zortzi sailkatuetatik zazpi aurreratu ziren laurdenetan, eta biran gero eta gehiago ikusten ari gara jokalariek erregulartasun handiagoarekin jokatzen duten heinean. Kanpokoa Staksrud eta Pablo Tellezen 23. sailkatua izan zen, eta bi talde atera zituzten laurdenetan sartzeko erraztasun nahikoarekin. Staksrud lehen 5 bakarkako jokalaria da baina binakako 20 onenen artean kanpo dago; agian honek bere sailkapena pixka bat igoko du.

Laurdenetatik aurrera, ordea, klariona izan zen, lehen sailkatuak Johns anaiak eta Matt Wright eta Riley Newman-en bigarren taldea erraztasunez aurreratu baitziren igandeko finalera. #2 JW Johnson/Dylan Frazier-ek Brontzea lortu zuen asteburuan Tyler Loong/Callan Dawson-en finalerdietako galtzaile lagunak 4 zapalduz metal pixka bat etxera eramateko.

Finalean, gizonezkoen Binakako sailkapen onenen dauden bi jokalariek Wright eta Newman-en bikote arriskutsuari eutsi zioten 3,10,8 puntuazio-lerroarekin, titulua irabazi eta Pro Rank-en goiko aldean lidergoa handitzeko.

Gold: Johns/Johns. Silver: Wright/Newman. Brontze: Johnson/Frazier.

--------

Emakumezkoen Pro Binakako laburpena:

PPAk bere gorabehera handienetako bat ikusi zuen denbora batean, Lucy Kovalova eta Callie Smith-en 1. haziak atera baitzituzten Myrtle Beach-en oinarritutako Sarah Ansboury eta Bobbi Oshiro profesional aurreratuak txandan. 16ko. Bikoteak erdialdera iritsi ziren, baina gasolina gabe geratu zen eta brontzezko dominaren partidan lehertu zuten Anna Bright eta Vivienne David # 3 haziek.

Adostasun # 1 Anna Leigh Waters-ek Parenteauko bikote berri batekin jokatu zuen gertaera hau (2023ko lehen ekitaldia jokatu zuen Anna Bright-ekin), eta lankidetza berriak nahiko ondo funtzionatu zuela zirudien. Taldea nagusitu zen finalerako bidea, non Lea Jansen eta Allyce Jones 4. haziak ezagutu zituen. Eguneko beste binakako finaletan ez bezala, faboritoak bultzatu zituzten, bigarren partida jaitsi eta 4 partidako garaipen gogorra lortzeko bidean 3,(7),9,7.

Gold: Urak/Parenteau. Silver: Jansen/Jones. Brontze: Bright/David.

--------

Senior Pro Lehiaketako laburpen azkarra

· Gizonezkoen Senior Pro Banaka: #1 Mattias Johanssonek, hegaldi arazoak izan eta gaua gidatu ondoren ekitaldira iristeko, bere bigarren mailako senior mailako bakarkako titulua jarraitu zuen partidarik galdu gabe.

· Gizonezkoen Senior Pro Binakakoa: Dayne Gingrich & Altaf Merchant-ek PPA Senior Pro Binakako bigarren zozketa jarraian irabazi zuten hari-harri irabaziz # 1 hazi gisa.

· Emakumezkoen Senior Pro Binakakoa: Mary Kozak eta Raegan Ferguson-ek 1 taldeen berdinketa lortu zuten partida zuzenetan.

· Senior Pro Bikote mistoa: 2. Seeds Seyhan Hunter eta Dave Johnson-ek hartu zuten finala.