Leroy Sané Bayern Munichen Plzen-en aurkako 5-0eko garaipen historikoan

Bayern Munichek Txapeldunen Ligako historiaren beste zati bat gehitu du jadanik gloria duten klubaren errekorrari. Asteartean, Rekordmeister-ek 5-0 irabazi zion Viktoria Plzenek Leroy Sané (7' eta 50'), Serge Gnabry (13'), Sadio Mané (eta Eric-Maxim Choupo-Moting (59') golei esker.

Garaipenak 31 partidetara luzatzen du Bayern Munichek Txapeldunen Ligan irabazi gabeko bolada. 30 eta 2012 artean Real Madrilek 2017 partida izan zituen errekorra baino bat gehiago. Rekordmeister-ek partida bat galdu zuen azken aldia 27ko irailaren 2017an izan zen, Paris Saint-Germainen aurka 3-2 garaitu zuenean.

Harrezkero, Bayernek 28 partida irabazi eta hiru berdindu ditu. Azken hamar partidak ere irabazi ditu orain Errekordmeisterrak, horietatik zortzi jaso gabe. Errekor nabarmena da eta datorren astean gehiago luzatu daiteke Bayern Plzenera joango denean Viktoriaren aurkako itzulerako partidara.

Viktoriaren aurkako garaipena ez zen zertan emantzat hartu. Txekiar taldea izan daiteke hiru aurkarietatik ahulena, baina joan den ostiralean Bayer Leverkusenen aurka irabazi aurretik, Bayernek ez zuen irabazi Bundesligako lau partidetan. Rekordmeister-ek ez zituen irabazi Gladbach (1-1), Stuttgart (1-1), Union Berlin (2-2) eta Augsburg (0-1), guztiak Txekiar txapeldunen defentsa-pentsamendu antzekoa zuten taldeak.

Baina Leverkusenen aurka gertatu zen bezala, Sané aurrelariak aldea eman zion Bayerniri. Ostiralean, hirugarren minutuan sartu zuen aurrelariak Leverkusenen aurka; asteartean, lau minutu gehiago behar izan zituen markagailua irekitzeko. Bi kasuetan, ordea, hasierako golak Bayernen txarteletan jokatu ziren, eta 21 minuturen buruan partida amaitu zuten golen segida azkarra ekarri zuten.

"Hori da gakoa eta azken denboralditik ere ikasi dugun zerbait", esan zuen Julian Nagelsmannek partidaren ostean (aipamena bidez Gegenpressing). «Helburu goiztiarra garrantzitsua da; noski, berandu gola ere hartuko nuke. Baina lehen 20 minutuak oso garrantzitsuak dira seinale bat jarri eta partida batean arrakasta izateko bidea zabaltzeko».

Sané, izan ere, erabakigarria izan da Bayernentzat Bundesligan irabazi gabeko lehortearekin amaitzeko. "Ulertu zuela uste dut guk eta ikusleek berari eskatzen dioguna eta maite dioguna", esan zuen Hasan Salihamidzic Bayern Municheko kirol zuzendariak partidaren ostean eremu mistoan. "Defentsan laguntzen duenean eta aurrerantzean bere indarguneak jokatzen dituenean, inguruko jokalari onenetakoa izan daiteke".

Gol goiztiarra Leverkusenen aurka eta lau gol Txapeldunen Ligako hiru partidetan —horietako bi Inter Milanen eta Bartzelonaren aurkako partidetan—. Sané bere balioa erakusten aritu da Bayern Munich-i.

Hori albiste ona da klubarentzat. Bayernek 66 milioi dolar ordaindu zituen hegalekoari 2020an, baina uda honetan Sané-ra mugitzeko pentsamendu batzuk egon ziren —Man United interesatuta zegoen. Pentsamendu horiek erabat desagertu dira orain, Bayern pozik dago bere izarra aurrera jarraitzeko azken emanaldi bikainen ostean.

Eta zer gertatzen da UCL taldeen faseko errekorra? "Hori atsegina da", esan zuen Leron Goretzka erdilariak irribarre handi batekin. Garrantzitsuagoak dira oraingo emanaldiak eta datorren Klassiker Borussia Dortmunden aurka.

Manuel Veth da Bundesliga Gegenpressing Podcast eta Area Manager AEBetan transferentzia merkatuan. The Guardian, Newsweek, Howler, Pro Soccer USA eta beste hainbat ataletan ere argitaratu da. Jarrai ezazu Twitter-en: @ManuelVeth