Mohamed Salah-ren Egiptoko golek Liverpooli bultzada eman diezaiokete

Liverpool FC-k ez du 2022/23 denboraldiaren hasierarik atseginena izan. Premier Leagueko lehen bost partidetatik bi besterik ez dituzte irabazi eta emaitza txarrak jasan dituzte bertako arerio Manchester United eta Evertonen aurka.

Mohamed Salah jokalari izarrak gola lortu zuen denboraldiko hasierako partidan —hala ere 2-2 etsigarria Fulham-en aurka—, eta Uniteden aurka Old Trafforden 2-1eko porrota lortu zuen, eta horrek sei partidatan bi gol itzultzen dizkio. .

Hasierako egunak diren arren, eta sei partida ateratzeko lagin txiki bat besterik ez bada, bere golaren itzulera Liverpoolentzat ohiko mailaren erdia da.

Premier Leagueko 90 minutuko golei dagokienez, Salah 0.60 inguruan sartu ohi da, nahiz eta joan den denboraldian 0.75era iritsi zen eta Liverpoolen egin zuen lehen denboraldian, ligan 90 minutuko batez beste gol bat sartu zuen.

Denboraldi honetan Salah 0.33 golekoa da 90 minutuko —bere ohiko mailen azpitik—. Baina hori ez da berari dagokio, eta taldeko jokalaririk txarrenetik urrun dago Liverpool kolektibo gisa denboraldi hasiera txarra izan baitu.

Nazioarteko atsedenaldiak sarritan kexatzen dira klubeko arduradunek, jokalariei lan karga gehigarria jartzen dietelako eta euren ordutegia eten egiten dietelako partida gehigarri horiei eta haietara joan-etorrian.

Jürgen Klopp Liverpooleko entrenatzailea pozik egongo da Salah-ek Egipton bi gol gola ikusita Nigerren aurkako lagunarteko partidan.

Une honetan, Egipto Rui Vitória entrenatzaile berriaren agindupean berreraiki nahi da, neguko Qatarren jokatuko den Munduko Kopa galdu ostean, eta buruzagi berriak salah bere mailan egotearen garrantzia adierazi du Nigerren eta Liberiaren aurkako partida honetarako.

"Lehenengo kanpamentutik gure helburu nagusia teknikari eta jokalarien arteko harmonia lortzea da", esan zuen Vitóriak lagunarteko hauen aurretik.

"Jokalariak ere gertutik jarraitu nahi ditut, selekzioarekin jokatzea klub mailatik guztiz ezberdina baita".

Salahek Nigerren aurkako lehen golak defentsaren aurrean erdiko posizioan jaso zuen baloia, bere markatzailea mugimendu polit batekin atera zuen baloia gorputzean zehar uzteko, harantz jo baino lehen.

Ondoren, askotan ikusi dugun bezala amaitu zuen, penalti bat aplombez urrundu baino lehen partidan.

Kloppentzat pozgarria izango da Salah-ek ukimen trebetasuna eta gogo bizkorra erakusten ikustea. Eta are poztuago egon zitekeen Vitóriak Salah Liberiari partida off ematen ikusteak.

Egiptok ohar bat kaleratu du: "Egiptoko selekzioko teknikariek nahiago izan dute atseden hartu Mohamed Salah eta Mostafa Mohamed Liberiako lagunarteko biek Nigerren aurkako aurreko partidan parte hartu ostean".

Salah Liverpoolera itzuli da denboraldiari buelta emateko asmoz, baina laguntza beharko du. Jaitsiera berari bakarrik gertatu ez zaion bezala, susperraldiak talde-lana ere izan beharko du.

Salah-en estatuseko jokalari batek garaikurrak irabazi nahi izango ditu, ez bakarrik haientzat erronka, eta Munduko Kopan ez egoteak esan nahi du 2023an kluben futbolean mundu mailan egotea espero duela, hoberena Liverpoolen Txapeldunen Ligan arrakastaren bidez.

Egiptorako azken giltza hau bere goleko ukitua aurkitzen laguntzeko behar zuen bultzada izan liteke, eta Liverpool-ek nazioarteko etenaldi honetatik irteten lagunduko dio aurten Munduko Kopako atsedenaldiaren aurretik.