Cleveland Cavaliers-en Miamiko bi joko serieko oharrak

Miami Heat-en aurkako Cleveland bi partidako partida playoff-en beroketa bat bezala sentitu zen.v Hona hemen Cavs-en 1-1eko zatiketatik nabarmendu zena.

Bi partidak playoff ikasgaiak izan ziren, baina modu ezberdinetan

1. partida, Garland osasuntsu zegoela, Cavsek 104-100 irabazi zuten. Bi talde bat ere ez zen oso indartsua erasoan, Cavsek 113ko erasoko balorazioarekin eta Heat-ek 107.5eko erasoko balorazioarekin. (Biak, beira garbitzeko, Ligako batez bestekoaren azpitik zeuden denboraldiko guztizkoen aldean.)

Cavsek bi modutan irabazteko modua aurkitu zuten. Lehenik eta behin, maila altuan defendatzen dute, Miami 88.8ko erasoko baloraziora mugatuz kantxa erdian. Gainera, 29 balantzetik 22 puntu lortu zituzten. Marjina meheko jokoan, fakturazioak behartzea eta kapitalizatzea zen aldea. Hau ligaren erdialdean fakturazio tasa duen talde baten aurka izan zen, Edalontziaren garbiketa bakoitzeko. Hori da ikusgarria.

Bigarren, Darius Garland bikaina izan zen eta ziurrenik Cavsen jokalari onena. Donovan Mitchellek atsedenaldi bat izan zuen: 18 puntu, 7-18 zelaitik, 1-7 hirutik. Laugarren laurdenean bi puntu besterik ez zituen lortu. Garlandek gora egin zuen, bere oldarkortasuna areagotuz eta bere jaurtiketa bilatu zuen batzuetan zalantzan jartzen duen moduan. Taldeko 25 punturekin amaitu zuen 8-16ko jaurtiketarekin, hirutik 3-6ko markagailua barne. Gainera, 7 asistentzia izan zituen 3 balantze bakarraren aurka eta 6-6koa izan zen marratik.

Cleveland Garlandek sei jaurtiketa libre edo gehiago egiten dituen denboraldian 12-7 da. Denboraldirako, bere karrerako 4.8 jaurtiketa librerik onena egiten ari da partidako. Bere oldarkortasuna markatzen duenean eta lerrora gehiago iristea bilatzen duenean, Garland eraginkorrenean dago. Horrek Cavsek beste modu bat ematen die puntuak lortzea zailagoa denean. Hori maizago etorriko da datorren hilabetean kanporaketak hasten direnean.

2. partida, berriz, Garland galdu zuten Cavsek. Mitchellek 42 puntu zituen eta 50ekoa bultzatu zezakeela zirudien. Baina energiarik gabe geratu zen partidak hainbeste eskatuta eta 43 minutu jokatuz. 9-12ko lehen zatiaren ostean, Mitchell 6-18koa izan zen bigarrenean. Garland bertan egoteak behar zuen beste atseden labur bat emango zion Mitchell-i.

Clevelanden defentsak ere okertu egin zuen, Heat-ek 122.7ko erasoko balorazioa eta erdiko kantxan 104.7ko erasoko balorazioa izan baitzuen. Cavsen erasoa ere ona izan zen (erasoko balorazioa 119.8, kantxa erdian 104.5), baina ez da nahikoa.

Mitchellek eta Isaac Okorok esan zuten partidaren ostean Cavsek fisikoagoak izan zitezkeela. Gainera, Heateko jokalari onenen bizitza gogorragoa izan beharko luketela esan zuten fisikoak izanda eta epaileek deituko dutenaren mugak probatuz. Hori da ideia egokia, bai kanporaketarako bai Cleveland-en jokatzeko estilora egokitzen dena.

Cavs bere onenean daude defentsa blokeatuta eta erasoan elikatzen denean. Errezeta hori ez zegoen ostiralean.

Evan Mobleyren falta arazoak Cavsen defentsan ere eragina izan zuen, 31 minutu bakarrik jokatu baitzuen. Kanporaketan, 36-38 tartean igoko da eta Cavsen defentsa hobea da lurrean eta kanpoan dagoenean. Gainera, gutxitan egiten du falta, beraz Mobley arazo latzetan sartzea ez da arazo handi bat. Baina ostiralean, hala izan zen.

Lamar Stevensek Dean Wade usurpatu du

Stevensek Celticsen aurka jokatu ostean, Cavs-en errotazioan dago orain. Dean Wade ez da.

Stevensek 26 eta 24 minutu jokatu zituen Miamiren aurkako bi partidetan, Wadek zero jokatu zuen. Bigarren partidan ere, Darius Garland kanpoan zegoela, Cedi Osmanek minutuak ikusi zituen Waderen ordez.

Wadek ez du ondo jokatu Kevin Loveren minutuak hartu zituenetik. Lovek erostea eskatu zuenetik hiruren %20tik behera filmatzea ez da nahikoa ona. Wade kanporaketan aulkia lortuko luke eta, Clevelandek txandaketa estutu duela, playoffetarako prestatzeko, orain zentzuzkoa da.

Stevens, alderatuz, badaki nor den eta antzezten ari da. Ez da Wade den zuriunea (Wade jaurtiketak egiten ari denean behintzat), baina lehiatzen, moztu eta jaurtiketa egiteko gaitasuna du tarte ertaineko tiraldietan. Hiru puntu irekiak ere hartzen ditu - Wadek bere banku aurretik egiten ez zuen zerbait.

Stevensek ere defentsan hegal handiagoei eutsi diezaieke. Ez ditu blokeatuko, baina lanean jarriko ditu eta aurrean geratuko da jaurtiketa eztabaidatua ateratzeko. Wade ondo dago leku horietan, baina Stevensek laguntzen duen indar-ertza du. Aipagarria izan zen Butlerren aurka eusten ikustea. Ez zuen Butler jokotik kendu, baina nahikoa izan zen Butler-ek tiraka gogorra egin ez zezan kontaktua hasteko eta falta bat marrazteko sartu beharrean. Wade leku horretan zegoela, Butler-ek astindu egingo zuen.

Ricky Rubio gora egiten ari da

Rubiok denboraldiko 25 minutuak jokatu zituen Heat Friday-en aurka eta Clevelanden partida itxi zuen. Cavs bere platera gehiago gehitzen ari diren seinale da.

Baina oraindik nabarmena da Cavsek Urtarrilaren 12an debutatu zuenetik Rubiorekin zein zuhur ibili diren. Ez du atzetik jokatu denboraldi honetan. (Clevelanden azkena datorren astean da eta ez dago argi Rubiok bi partidak jokatuko dituen ala ez.) Ostirala baino lehen, asteazkenean 22 minutu izan zituen minututan bere denboraldiko altuena. Ostirala barne, denboraldi osoan 20 minutu baino gehiago jokatu zituen.

Rubio ez dago oraindik itzuli guztia - 32 urteko gazte bat bezala mugitzen da, jokoan bigarren ACL urte baten ondoren, indar osoz lanean. Bere zenbaki erasokorrak ez dira onak.

"Hara iristen ari da", esan zuen aste honetan bertan Cavseko entrenatzaile JB Bickerstaffek. “Um, badakizu, berriro ere, berarentzat aukerei buruzkoa izango da eta, badakizu, erritmoa eta denbora eta gauza guzti horiek. Uste dut hobetzen jarraituko duela zenbat eta minutu gehiago lortu, orduan eta aukera gehiago bere taldekideekin, orduan eta errepikapen gehiago aurkariei eta mota horretako gauzak. Beraz, uste dut norabide egokian ari dela, baina ez dut uste ehuneko ehuneko Ricky denik oraindik”.

Baina badaki non egon behar den defentsan eta handia jokatzen du; bere koadroak hegaldietan amaitzen duenean diskoei eusten die eta aldaketak egiten ditu. Erasoa oraindik etorri behar da Rubio, Cavs-ek bere cielding jotzeko behar duena izan dadin. Baina minutu gehikuntzak iradokitzen du Cavsek fisikoki hori posible den puntu batera iristen ari dela sentitzen duela.

Cavs laugarren hazirako destinatuta sentitzen dira

Ustekabeko zerbait kenduta, Cavs vs. Knicks 4-5 neurketa batean blokeatuta sentitzen da.

Laugarrenean, Cavsek 2.5 partida gehiago ditu Knicks-ekin — arrazoizko abantaila da 13 partidaren faltan. Cleveland ere hirugarren sailkatua den Philadelphiaren 3.5 jokora dago. Cavs-ek tartean sartuta aurkitzen dira.

Alda liteke. Egitarauaren indarra kontuan hartuta, NBAko edozein NBAtik geratzen den egutegirik errazena dute Cavsek. 76koek dute hirugarren egutegirik gogorrena; Knicksek zortzigarren errazena du. Clevelandek ere Philadelphia hartuko du martxoaren 15ean eta Knicks-ek martxoaren 31n. Bi partida horiek sailkapenean ondorioak izan ditzakete.

Baina kolunpio basatiak izango lirateke hori gertatzea. Martxoaren 10ean Cavsek Heat-en aurka galdu zutenean, 76ers-ek Trail Blazers-i irabazi zieten Joel Embiid-ek partidako irabazle bat sakatuz. Egun horretan gehiago sendotu besterik ez zuen egin playoff-eko posizioa.