Shorthanded Sixers-ek Ben Simmons-en Philadelphia-ren itzuleran aurkitzen dute formula irabazlea

Ben Simmons Brooklyn Netseko aurrelaria astearte gauean egin zuen Philadelphiako kantxara itzulera luzea, baina ez zen nahi bezala joan.

Beren hiru jokalaririk onenak falta izan arren, Philadelphia 76ers-ek 115-106 irabazi zieten Simmons eta Nets-i, agian denboraldiko garaipen ezustekoenean.

Hori horrela, baliteke garaipen batzuk lapurtzen lagun diezaiekeen formula batekin topo egitea, Joel Embiid, James Harden eta Tyrese Maxey oinetako lesioetatik itzuli arte.

TJ Warren, Nets-en debuta egin ez duena, eta Yuta Watanabe gain, Brooklyn-ek indar betean zegoen asteartean. Hori goiz erakutsi zen, Nets-ek 10-2ko markagailuan aurreratu baitzuen Simmons-en hiru asistentzia zuzenekin.

Lesioek kaltetutako Sixers laster hasi ziren atzera borrokatzen, nahiz eta talentu gabezia handia izan. Laurdena 31-16ko partzialarekin itxi zuten eta bigarren laurdenaren zati handi batean markagailuari eutsi zioten.

Errebotea izan zen jokoaren istorioa. Sixers asteartean bataz beste bat sartu ziren NBA-txarrena 7.2 erasoko errebote, baina sartu egin zuten 13 erasoko taula lehen zatian bakarrik. Netsek guztira 14 errebote izan zituen lehen zatian, eta horrek Sixersek 51 jaurtiketa egin zizkion Brooklynen 39ra hasierako 24 minutuetan.

Netsek errebote alde hori murriztu zuen bigarren zatian, Sixersen jaurtitzaileak hoztu baitziren. Hiru puntutik 10etik 19ra eta lehen zatian orokorrean ehuneko 45.1 jaurti ostean, Sixers-ek 6tik 13ra izan ziren sakonetik eta bigarren zatian ehuneko 41.7a jaurti zuten. Sixersek oraindik 7-2 atera zion Nets erasoko kristalean bigarren zatian, baina Netsek 19-16ko abantaila izan zuen defentsako erreboteetan.

Sixersek bigarren zatiko bi aldaketa besterik ez zituen izan, baina horrek neurri handi batean sareak trantsizioan ateratzea eta kubo errazak sortzea eragotzi zuen. Arazo gaiztoetatik kanpo ere geratu ziren, Brooklyn gauean 13 aldiz bakarrik ongintzazko marrara bidaliz.

Nets partida honetan sartu zen NBArekin defentsako errebote tasarik txarrena (ehuneko 68.0), beraz, baliteke Sixersen edalontziaren nagusitasuna jasangarria ez izatea. Brooklyn-ek frontoiaren tamaina eta fisikotasuna falta ditu, Sixersek gau osoan ustiatu baitzuen 6'9"-tik gorako biraketa zero jokalariak izan arren. Hirugarren urteko gizon handiak Paul Reedek bereziki ondo jokatu zuen, 19 punturekin amaitu zuen 7tik 9 jaurtiketetan, 10 errebote, hiru lapurreta, bi blokeo eta agian garrantzitsuena, zero falta.

Embiid, Harden eta Maxey itzuli arte, Sixersek akatsetarako marjina askoz txikiagoa izango dute. Jaurtitzaileak berorik ez duten gauetan —hiru puntuko saiakeren ehuneko 50.0 erori ziren asteartean (16tik 32)— kantxa erdiko desegokiak aprobetxatu eta erasoan baloia mugitzen jarraitu beharko dute.

Beharbada, Sixerseko jokalaririk ez zen planteamendu horren adierazgarriagoa izan asteartean Tobias Harris baino.

12. urteko beteranoa, neurri handi batean, ikaragarria izan zen lehen zatian —sei puntu lortu zituen 3tik 8ko jaurtiketetan (0tik 2 sakonetik) eta hiru balantzeekin—, baina 18 punturekin 7rekin bizi izan zen. -13ko jaurtiketa bigarren zatian. Nets-ek Joe Harris bezalako atzelari txikiago bat itsatsi nahi izan zuenean, bere neurria bere onerako erabili zuen eta hurbileko jaurtiketa batean atzera egin zuen.

"Jakina, ohitu egin behar da —gure taldeko gehiena— baloia iraganean bezainbeste ez ukitzera", esan zuen Doc Rivers Sixerseko entrenatzaileak denboraldi honetan, taldearen lesioen arazoak sortu aurretik. «Eta benetan uste dut hori egiten saiatzen ari dela. Nahiko ondo harrapatu eta jaurtitzen ari da. Oraindik postuan agertu nahi duzu pareka bat duenean».

Harrisek astearteko partida laburki utzi zuen orkatilako lesio batekin, eta horrek merezi du jarraipena datozen egunetan. Sixers laburrak ordaindu ditzaketen azken gauza beste titular bat alboratuta egotea da. Baina Harrisek ez badu denborarik galtzen, bere maleagarritasuna izan daiteke Sixersen grazia salbatzailea Maxey, Harden eta/edo Embiid itzuli arte.

Harris astearte gauean sartu zen batez beste 14.7 puntu bakarrik partidako, 2015-16 denboralditik izan duen markarik baxuena. Gehiegi sailkatuta dago 4. aukera gisa, baina hori da Sixersek bete-betean dauden gau gehienetan jokatzeko behar duen papera. Gainera, eskala dezake eta rol aipagarri bat har dezake, hala ere, Nets-en aurka frogatu zuena.

Harris eta Reed ez ziren izan asteartean ondo jokatu zuten bakarrak, baina. De'Anthony Meltonen (22 puntu, sei hiruko, lau errebote, lau asistentzia, hiru lapurreta), Shake Milton (16 puntu, sei errebote eta bost asistentzia) eta Georges Niang (16 puntu, bost errebote) partida sendoak lortu zituzten Sixersek. lau hiruko eta bi asistentzia). PJ Tucker-ek 0tik 6 egin zuen lurretik-eta batzuk egin zituen NBAko historia gaiztoa prozesuan—, baina bere defentsa funtsezkoa izan zen Kevin Duranten aurka gauaren zatirik handiena.

Sixers Charlottera doaz orain 4-14 Hornets taldeari aurre egiteko, LaMelo Ball izar guardiarik gabeko taldeari. dagoeneko kanpoan deklaratu da ezker orkatilako bihurritu batekin. Horren ostean, errepideko bi partida jarraian dituzte Orlando Magic-en aurka, hiru egun atsedenalditik etorriko diren baina lesio-arazo asko dituzte.

Simmons Philadelphiara itzultzeak zuku pixka bat eman zion astearteko partidari, Sixersek bezainbeste. ukatzen saiatuko da—Hornets beheko elikaduraren aurkako asteazkeneko norgehiagoka tranpa joko bat izan lezake horrek. Sixersek edalontzian menderatzen jarraitzen badute eta euren fakturak eta faltak mugatzen jarraitzen badute, baliteke garaipenak lapurtzen jarraitzea hiru izarrak itzuli arte.

Bestela adierazi ezean, estatistika guztiak bidez NBA.com, PBPStats, Beira garbitzea or Saskibaloi Erreferentzia. Soldata informazio guztia bidez Spotrac or RealGM. Proba guztiak bidez FanDuel Kirol Liburua.