Ona, Txarra Eta Itsusia Green Bay Packers-en galeretatik New York Giantsetara

Matt LaFleur Green Bay-ko gizon gaiztoena izan zen joan den astean.

Deitoratu egin zuen bere Packers-ek Londresera 4,000 kilometro bidaiatu behar izan zituela futbol partida bat jokatzeko.

Berdin zitzaion bederatzi orduko hegazkin ibilaldia. Eta, zalantzarik gabe, ez zitzaion gustatzen bere gorputz-erlojua nahastea.

Bidaiari buruz zuen pentsamenduak argi utzita, LaFleurrek esan zuen: “Ez dizut nire erantzun zintzoa emango. Nahiago dut uko egitea».

LaFleur maltzur bazegoen bere Packers-ek New Yorkeko Erraldoiak ezagutu baino lehen, imajina ezazu zein makur egongo zen etxerako hegazkinean.

Giantsek Packers taldeari 17-2 irabazi zieten bigarren zatian eta 27-22 irabazi ezinezkoa lortu zuen. Green Bay zen 8 puntuko faboritoa.

Giantsek 4-1eko emaitzarekin hobetu zuten, eta Packersek 3-2ra jaitsi ziren.

Hona hemen Giantsek Packers-en aurka irabazitako ona, txarra eta itsusia.

GOOD

RANDALL COBB: Askok burla egin zuten Packers-ek 2021eko udan Cobb-en truke trukatu zutenean. Askok are gehiago asaldatu ziren Green Bay-k denboraldi honetan beteranoa itzultzean, iaz 28 metrorako 375 pase besterik ez zituen harrapatu ondoren.

Baina Cobb beti izan da Aaron Rodgers faboritoa. Horregatik ekarri zuten lehenik Green Bayra.

Eta Cobb, zalantzarik gabe, dibidenduak ordaintzen ari da.

Cobbek 99 metrorako zazpi pase harrapatu zituen Packers-era itzuli zenetik bere partidarik handienean.

«Bere antza gehiago du. Uste dut 2016ko Randall-en itxura du ", esan zuen Rodgersek. “Horregatik... oso indartsu sentitzen naiz aukera gehiago behar dituela. Aukerak merezi ditu. Oraindik bada meritokrazia den joko honen zatiren bat, eta zentzu horretan baloia ukitzen duen bakoitzean zerbait ona gertatzen ari zaigula uste dut».

Cobbek 35 metroko harrera izan zuen Packers-en eguneko lehen diskoan - urteko luzeena - eta horrek zelai-gola ekarri zuen. Eta hori bere egun handiaren hasiera besterik ez zen izan.

"Ahal dudan guztia egiten aritu naiz nire gorputza osorik mantentzeko eta, zoritxarrez, %100eko lesio tasa da liga honetan eta espero duzu inoiz ez dela ezer larria izan", esan zuen Cobbek. "Eta zoritxarrez lesio batzuk izan ditut nire ibilbidean zehar, baina osasuntsu nagoenean zerbait egin dezakedala sentitzen dut eta hori egunero erakusten saiatzen ari naiz".

MASON CROSBY: Packers-en garai guztietako goleatzaile nagusiak bere zelaiko golen % 73.5 besterik ez zituen egin iaz (25tik 34), bere 15 urteko ibilbideko bigarren denboraldirik kaskarrena. Crosbyk ere zelai-gola blokeatu zuen Green Bay-ren kanporaketan.

Baina Crosbyk atzera egin du eta izugarri hasi da. Crosbyk 6-tik 6 da denboraldi honetan zelai-goletan eta 11-tik 11 puntu gehigarrietan.

"Jarraitu gaitezen entxufea", esan zuen Crosbyk bere planteamenduaz. “Prozesu horretan guztiz inbertitzen saiatzen da beti. Hainbeste taldetan egon naiz, zentzu batean, non fakturazio handia lortu duzun, mutil gazte berri hauek etortzen dituzu eta sentitzen dituzun sentipen ezberdin horiek guztiak. Denboraldi bakoitza berrezartzen eta konektatzen saiatzen naiz.

HAU ETA HAU: Denboraldi osoan lehen aldiz, Packers-ek ez zioten aurkari bati gola egiten utzi hasierako diskoan. Green Bayren lehen lau aurkariek 20 puntu lortu zituzten euren hasierako jabetzan. … Rodgers-ek bederatzi jokalari ezberdinen paseak osatu zituen lehen zatian.

BAD

AMARI RODGERS: 2021ean Green Bay-ren hirugarren txandako aukeraketa hargailu zabaleko errotaziotik kanpo geratu da. Igandeko sakearen itzuleran ordezkatu zuen Christian Watson jokalari berriaren ordez. Ondoren, jokoko bigarren puntua zapuztu ondoren, Rodgers unitate horretan ordezkatu zuen Keisean Nixonek.

Ikusteko dago Rodgers-en hurrengoa.

Rodgers hirugarren txandako zirriborroa izateak ziurrenik seguru dagoela esan nahi du momentuz. Baina Rodgers-ek karrerako lau jasoaldi besterik ez ditu eta orain itzuliko lanpostuak galdu ditu, Green Bay-en etorkizuna ahul bihurtuz, onenean.

SUAREKIN JOLASEAN: Kenny Golladay (belauna) eta Kadarius Toney (hamstring) New Yorkeko hartzaileak kanpoan zeuden. Daniel Jones quarterback orkatilan lesio baten bidez jokatu zuen. Eta Saquon Barkley, dudarik gabe futboleko korrikalaririk onena, hirugarren laurdenaren amaieran utzi zuen sorbalda min hartuta.

Hala ere, Packers-ek Giants utzi zieten zintzilik, eta, azkenean, New Yorkek ordaindu egin zien.

Green Bay-k haustura handiak jaso ditu lesioen aurrean.

3. astean, Tampa Bay-k bere hiru hartzaile nagusirik gabe geratu ziren. Hala ere, Packers-ek ia bizirik atera zuten, 14-12 irabazi zuten Buccaneers-ek egindako bi puntuko aldaketa berandu gelditu zutenean.

4. astean, Ingalaterra Berria bere 3. zenbakira jaitsi zen. Baina Packersek luzapena behar izan zuen Patriots irabazteko, 27-24.

Packers-ek ezin izan zituzten lesioz betetako Buccaneers edo Patriots kendu, baina bizirik atera ziren. Igandean, Green Bay-ren zortea agortu zen lesioek kaltetutako taldeen aurka.

HAU ETA HAU: Giantsek baloiari eutsi zion 32 minutu baino gehiagoz, eta lan izugarria egin zuten partida laburtu eta Aaron Rodgers alboan mantenduz. … Green Bayk Giants quarterback Daniel Jones kaleratu zuen behin bakarrik. … David Bakhtiari eta Yosh Nijman-ek denbora banatu zuten ezkerreko tacklean. Duela aste bat, Bakhtiari - 2020ko abenduan jasandako ACL urratzetik bueltan ari dena - 70 snaps-etatik 73 jokatu zituen. Aste honetan, Bakhtiari ezin izan du partida osorik egin. Packers-ek berarekin zuhur ari ziren ala denbora banatzen zuten beren plana aurrera egiteko asmoa da.

GAIXOA

BIGARREN ERDI DEFENSA: Erraldoiek 17 puntu lortu zituzten bigarren zatiko lehen hiru jabetzatan eta partidaren kontrola hartu zuten.

New Yorkek 56 metro egin zituen 11 jokalditan erdiko hasierako diskoan eta Graham Ganoren 37 metroko gola lortu zuen 20-13ra sartzeko. Gero, Giantsek 91 yarda eraman zituen ukipenerako, hau Gary Brightwell-ek 2 metroko gola lortu zuen partida berdindu zuen, 20-20, laugarren laurdenaren hasieran.

Ondoren, laugarren erdialdean, Giantsek 60 metrora joan ziren sei jokalditan eta 27-20 aurreratu ziren Saquon Barkleyk 2 metroko ukipen baten ostean.

Green Bay-ren defentsa, NFLko elite unitateetako bat izan behar zuena, bigarren zatian hori izan zen.

BIGARREN ERDI HAUSTE: Green Bay-ren bigarren zatiko defentsa txarra bezain txarra izan zen, erasoa ia inept izan zen.

Packers-ek 46 metro eta punturik gabe lortu zituzten bigarren zatiko lehen bi diskoetan. Ondoren, partida berdintzeko aukerarekin, Rodgersek Green Bay eraman zuen New Yorkeko 6 metroko lerrora.

Hirugarren eta laugarren jaitsieran, ordea, Rodgers-ek huts egin zuen paseak. Eta Green Bay-ren azken Hail Mary jokoaren jokoan, Rodgers kaleratu eta zurbildu egin zuten.

RASUL DOUGLAS: Partida berdinduta zegoen, 20-20, 10eko bigarren eta gol batean Daniel Jones Giants quarterbackak 6 metroko pasea osatu zuen Darius Slaytoni. Tacklean, Douglas gorputzak Slayton lurrera jo zuen.

Douglasek alferrikako zakartasunagatik markatu zuten, eta 4ko hirugarren eta golaren ordez, Giantsek 2ko lehena eta gola izan zuen. Hurrengo jokaldian, Barkleyk eskuineko kornerra jo zuen markagailuan.