AEBetako Munduko Kopako heroia Christian Pulisic ospitalera eraman dute lesioengatik, baina larunbatean jokatuko duela zin

Bero

Christian Pulisic aurrelari estatubatuarra ospitalera eraman zuten ebaluazio gehiago egiteko, Irango atezainaren kolpe handia jaso ostean, asteartean 1-0eko gol bakarra sartu zuen bitartean. AEBentzat garaipena, dagoeneko Amerikako futbolaren historiako gol ospetsuenetako bat bezala aitortzen ari den honetan, baina futbol-izarrak hurrengo partida jokatzeko prest egongo dela agindu zuen asteartean.

Gakoak

AEBetako futboleko bozeramaile batek esan zuen Forbes Pulisic ospitalera eraman zuten "sabelaldeko lesio batekin eta miaketa egin zioten".

Aurrelariak Snapchat bat partekatu zuen bidaltzeko Ospitaletik beranduago egunean esanez: "Beraz, nire mutilez harro, prest egongo naiz larunbatean, ez kezkatu".

Astearteko partidako 38. minutuan sartu zuen Pulisicek partida irabazi zuen gola, eta berehala Alireza Beiranvand atezain iraniarrarekin talka egin zuen eta hainbat minutuz behera egin zuen.

Pulisic labur itzuli zen partidara, baina kolpeak kaltetuta agertu zuen, eta partidaz kanpo geratu zen bigarren zatia hasteko.

Gola beharrezkoa zen AEBek irabazi beharreko partida batean, Iranen aurka berdindu edo galduta kanporatuko zutena.

Zer ikusi behar duzu

AEBek Herbehereak jokatuko dituzte final-zortzirenetako partidan, larunbateko 16:10etan.

Aurreko gakoa

AEBk nagusi izan ziren astearteko partidako lehen zatian, eta Pulisicen gola izan zen atsedenaldia baino pixka bat lehenago. AEBetako selekzioak defentsako presentzia gehiago aldarrikatu zuen bigarren zatian, eraso-olatuak baztertuz, Irango taldeak etsipenez bultzatu zuen berdinketa-gola, B multzoan AEBen gainetik bukatzea eta final-zortzirenetarako sailkatzea ahalbidetuko zien. Pulisic, 16 urtekoa, garai guztietako amerikar gizonezkoen futbol talentu handienetako bat da. Klubeko futbolean jokatzen du Chelsean Londresen, eta irabazi zuen Chelsea taldeko parte izan zen UEFA Txapeldunen Ligako titulua 2021ean, klubeko futboleko saririk handiena kontsideratua.

Gehiago Reading

AEBek Irani irabazi diote: Munduko Kopako final-zortzirenetara (Forbes)

Havertz helburua: Chelsearen zehaztasun gupidagabeak nola agerian utzi zuen Man Cityren ahultasuna Txapeldunen Ligako finalean (Forbes)