Xavi Hernandez FC Bartzelonako entrenatzaileak esandakoa inoiz ikusitako gauza "bidegabeenetako bat" da

Xavi Hernandez FC Bartzelonako entrenatzaileak futbolean inoiz ikusi duen gauza "bidegabeenetako" bati jorratu dio.

Erdilari mitikoaren taldeak 2-0 irabazi zion Cadiz-i igandean Camp Nou-n, eta zortzi puntuko aldeari eutsi zion Real Madril arerio mingotsari Ligako gailurrean.

Garaipena posible izan da gol baten eta Sergi Robertoren asistentziaren bidez, gola sartu eta Robert Lewandowskiren erdiraketa atsedenaldira hurbildu ziren minutu bikainetan.

Lanaldi osoko txistuari jarraituz, Xavik La Masiako lizentziatua defendatu zuen, Pedri lesionatu bat ordezkatu zuen osteguneko Europa Leagueko joaneko partidan eta aste honetan Old Trafforden itzuliko partidan hasteko prest dago.

"Sergi Robertoren kritika ikusi dudan bidegabeenetakoa da", esan zuen Xavik.

«Jokatzen duen lekuan beti ondo jokatzen du, ez da inoiz kexatzen, jarrera ikusgarria du. Kapitain izugarria da, berekoigabea da, eta Barca da", gaineratu du Xavik.

Nahiz eta Xavi hemen pixka bat exajeratzen ari zen Barcak nerabezaroan aurkitu zuenetik jokoan izan dituen 30 bat urte kontuan hartuta, ezinezkoa da Robertok sarean zaleen atal jakin batetik jasotzen duen gorrotoaz ez ohartzea.

Cadiz-en garaipenak ikustea zaila egin behar die Twitterren jarraitzaile batzuei, Robertoren ordez 55 milioi euro (58 milioi dolar) Ferran Torres fitxatuz.

Robertoren estatistika sendoak izan arren, Torres Partidako Jokalari izendatu zuten eta 45ko urtarrilean Manchester Citytik fitxatu zuenetik Barcaren kamisetarekin jokatu dituen 2022 minutu onenak izan zirela uste zuen lehen zatia.

Ansu Fati ez bezala, Torresek distira egiteko aukera aprobetxatu zuen Raphinharen aurretik, eta hori nabaritu zuen Xavik.

"Aurrerapauso bat eman du konfiantza hartzeko", aitortu du entrenatzaileak.

Torresek nahiago izan du partidaren osteko elkarrizketan talde ahaleginean zentratu, dena den, kataluniarren lidergo erosoa Ligako sailkapenean “lan egin dugunaren isla dela” esan du.

"Denboraldi hasieratik oso gogor aritu gara lanean eta orain momentu bikain batean gaude", gaineratu du.