Xavi Hernandezek berriro erakutsi zuen joko barruko kudeaketa aditua FC Bartzelonan aldaketa honekin

Xavi Hernandezek partidako kudeaketa bikaina erakutsi zuen beste behin, igande arratsaldean FC Barcelonak Levanteren aurka jokatutako 3-2 irabazi zuenean egin zituen aldaketekin.

Hiru penalti eman baziren ere, Luuk de Jongen azken burukada hutsean sartuta, blaugranak 2018az geroztik Estadi Ciutat de Valencian lehen garaipena lortu zuen Ernesto Valverderen agintean.

Barcak lau entrenatzaile izan ditu ordutik ere, baina berriro ere Xavi Hernandezen aldaketa zorrotza izan zen, bere bigarrena lau egunetan, txipak behera zeudenean neurketaren balantzea burutik kendu zuena.

Ostegunean, Eintracht Frankfurten aurka Deutsche Bank Park sutsu batean, kataluniarrak ere 1-0 galtzen ari ziren Europa Ligako final-laurdenetako lehen ligaxkan.

Bigarren zatian, Xavik Ousmane Dembele eta Frenkie de Jong sartu zituen, blaugranen zoria irauli eta Ferran Torresek berdinketa lortu zuen jokaldia hasi zuen. Hori dela eta, Barca aste honetan Camp Nou-n itzulerako partidan sartuko da balantzea berdinduta, eta oraindik atzetik zihoazenaren oso bestelako jarrerarekin.

Kameo hau nahikoa izan zen bikotea bart hasteko. Baina berriro Barca 1-0 atzetik eta Levantek huts egin zuen bigarren penalti bat jaurtitzear zegoela, Xavik Barcaren 14 partidako galdu gabeko bolada 15era nola luzatu zezakeen neurtu zuen eta Pedri eta Gavi sartu zituen.

Denbora gutxian, bikoteak Dembele aurkitu zuen eta orduan denboraldiko 11. asistentzia lortu zuen. partida Karim Benzema eta Lionel Messi Pierre-Emerick Aubameyang-ek bere erdiraketa buruz buru egin zuenean.

Lau minutu geroago, Gavik slalom sekulako lasterketa egin zuen Dembeleren eskuin hegalean eta Pedri aukeratu zuen bost partidetan bere hirugarren gola etxeratzeko, Barcak bere itzulera amaitu zuenean.

Zoritxarrez Levanteren hirugarren penalti batek anfitrioiek markagailua finkatzea ekarri zuen, baina Luuk de Jong-en burukada hiltzean Barca etxera joan zen hiru punturekin.

"Esfortzu handia egin dugu, baina ez dugu ondo jokatu lehen zatian", adierazi zuen Xavik ondoren. «Autokritika egin behar dugu. Bigarren zatian hobeto ibili ginen eta Luuk eta [Marc Andre] ter Stegen ditugu aldea egiten».

“[Hauek] urrezko hiru puntuak dira borrokan jarraitzeko, bigarren gaude oraindik eta ezin dugu irristatu. Ondo jokatu gabe irabazi genuen», amaitu du entrenatzaileak.

Baina bere jokoaren kudeaketa zorrotzari esker, Barcak oraindik kolperako aukera dauka La Ligan eta faborito izaten jarraitzen du kontinentean.